כאשר אתם רוכשים צמנט באחת החנויות למכירת חומרי בנין, אפשר להבחין בכך שהשק עטוף ביריעת פלסטיק. זאת על מנת למנוע מהלחות לפגום בחומר הגלם שנמצא בשק. לידיעתו של מי שנושא הצמנט חדש עבורו: הלחות היא האויב של הצמנט.
ידוע לכל שעל מנת לייצר בטון יש צורך לערבב את הצמנט עם מים, אבל מה קורה אם בטעות הותזו מים על שק הצמנט הפתוח שעומד "לתומו" במחסן או בחצר?
ובכן ברגע שהצמנט בא במגע עם מים מתחילה ריאקציה כימית ומתחיל תהליך של התקשות. כדאי שתדעו שכל כמות של מים או של לחות שבאה במגע עם הצמנט תתחיל תהליך זהה של התקשות החומר.
זו הסיבה שאתם רואים לעתים כדורי אבן קטנים של מלט בתוך שק המלט הפתוח. מגע של מים או לחות יגרום לכך שתראו יותר ויותר צמנט במצב מוקשח מאשר צמנט במצב אבקתי ויבש. ככל ששק הצמנט יאוחסן לאורך זמן רב יותר, כך הוא יספוג יותר ויותר לחות. זו הסיבה העיקרית בגינה מומלץ מאד להשתמש בצמנט קרוב ככל האפשר למועד הרכישה שלו, ובנוסף מומלץ מאד לרכוש כמות של צמנט שתספיק לכם לביצוע הפרויקט שלמענו רכשתם אותו, אחרת כל שארית של חומר עלולה את יעילותה עם חלוף הזמן. רכישה של צמנט בתפזורת אינו מומלץ כלל. זה לא סביר שצמנט בתפזורת שחשוף לאוויר לח יצליח לבצע את תפקידו כראוי לאחר שהחומר שהה זמן ארוך באחסון.
הערבוב של הצמנט הוא עבודה מייגעת שדורשת מאמץ ודיוק רב על מנת להגיע לשלמות ההולמת את ייצור הבטון. מאחר שהצמנט משמש כחומר דבק, הוא צריך להיות מעורבב בפרופורציה מושלמת עם חול ומים כדי להשיג תערובת חלקה של בטון.
הצמנט נמצא במגוון רחב של שימושים כחומר דבק, החל מתיקונים קלים ושיפוצים וכלה בבניית בתים. למרות שזה נראה קל ופשוט, ערבוב הצמנט כרוך בידע בתחום, בניסיון מעשי ובמיומנות הערבוב ביחס הנכון של המרכיבים השונים.
המאמר באדיבות- http://www.paneltech.co.il